fbpx

Camping, Harley-davidson og luftkølede motorer.

Bil, personbil, veteranbil, amerikanerbil, VW, Vintage steel

Der er folk, der godt kan lide gamle VW’ere, og så er der Henrik.

Man kender det godt. Der kører en gammel VW T2’er eller Bobbel forbi fra 60’erne eller 70’erne, og nakken kan næsten ikke dreje længere rundt, mens man lytter til den luftkølede motor, der buldrer derudaf.

Man når et splitsekund at tænke, ”sådan en ville jeg gerne have holdende i garagen og køre ture i om søndagen”.
Det er i hvert fald en følelse Henrik kan nikke genkendende til, for han har gennem tiden haft flere klassiske og unikke Volkswagens, end nok nogen anden i Danmark!

Lige nu har han intet mindre end 2 unikke Volkswagen T2’ere i garagen, som vi har fået lov til at dele med alle jer.

Den ene er en VW Latebay fra 1977 i ægte Harley-Davidson stil!

Her er der ikke bare tale om et lille logo på siden, men derimod et gennemgående tema for hele bilen. Den er høj, matsort, har ”mud tires”, sidespejle fra en truck og et fedt grafisk design. Den får enhver til at ønske, at de havde en Harley-Davidson og kunne smide den op på det lækre trælad, som Henrik har speciallavet til bilen.

Henrik, der er ejeren af denne helt utrolig pick-up, har altid været vild med de lidt store og mere brutale biler. Han har før ejet en række amerikanske pick-ups i sine ”unge” dage, så da han faldt over denne her 2,0 liters luftkølede motor med originalt automatgear, var tiden inde til at skulle indfri drømmen om både en VW og pick-up.
Henrik har selv lavet alt på den, lige fra rustarbejde til det grafiske design. Det er en drøm, der har været i lang tid, om at bygge en pick-up i ægte Harley-Davidson stil. Så da den rigtige bil kom til salg, var planerne fuldstændig fastlagt for projektet.

Passionen for biler er noget, der stammer helt tilbage fra barndommen.

Han hjalp bl.a. sin far med at renovere en ældre klassikbil, hvor han derefter gik i lære som pladesmed og har siden da bygget flere biler end hvad de fleste kunne drømme om at eje.

Den anden VW vi har været så heldige at have med i Vintage Steel, er Henriks Earlybay Highroof fra 1970 med en renoveret 2285 type 4 motor med ca. 100 HK.

Siden 2014 har han været den lykkelige ejer af bilen. I løbet af de sidste fire år, har den været den helt store tur igennem. Undervognen har fået hele turen med 4” smallet forbro, skivebremser fra Wilwood og spring-plates bag, gennemgående renovering af bilen, både under, udenpå og indeni.

Camperen har vundet adskillige priser for dens interiør.

Dette skyldes bl.a. bilens indretning, der står som da den forlod fabrikken i 1970. Det mærker man for alvor, så snart man træder ind i bussen og ser de karrygule sæder og dørbeklædning.

Når man snakker med Henrik, og man får lov til at sætte sig ind i hans biler, hvor man kan se, mærke og høre hvor flotte de står, kan man virkelig mærke, at det er en person, der brænder for sine biler. Når nøglen drejes, hoster de ikke en eneste gang, før de starter op og synger smukt og dybt.

I den time, vi har tilbragt med Henrik og fået historierne bag bilerne, og de lange spec. lister på hvad han har lavet ved hver bil, kan man virkelig mærke hvordan passionen stråler ud af ham. Og det er heldigt, for vi er selv store VW-entusiaster.

Vi regner stærkt med, at det ikke er sidste gang, vi hos Vintage Steel fører en historie af en af Henriks biler. Han har lige nu den grønne camper til salg, da han går og drømmer om et nyt VW-projekt, så det glæder vi os meget til at se, og forhåbentlig vise jer alle sammen.

Hop ned og se galleriet af Henriks VWére.

 

Who is the driver?
Navn: Henrik. Bopæl: Herlev. I Garagen: Earlybay Highroof fra 1970 og Latebay pick up fra 1977.

.

VW latebay og earlybay.

No comments yet! You be the first to comment.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *