fbpx

Carbage Run


Ultimative drengerøvs roadtrip!

Hvis du ikke er bekendt med hvad Carbage Run er, så får du her muligheden for et indblik i et af de fedeste roadtrips man kan være en del af!
Kort sagt, så er Carbage Run det ultimative roadtrip for mænd og kvinder med benzin i blodet, hvor man gennem 5 dage tilbagelægger over 3000km.

Her tænker du nok, det har jeg hørt eller set før? Ganske rigtigt, lignende koncept hedder Gumball 3000, hvor rigmænd i vilde luksusbiler kører samme distance på 5 dage.
Carbage Run er dog ikke for nye dyre biler. Som navnet antyder er det for gamle skrammelkasser, hvor målet ikke er at komme først i mål, men at løse de vanvittige, pinlige og næsten umulige opgaver der bliver stillet.

Volvo er hvert år stærkt repræsenteret til Carbage Run.


Hvad er Carbage Run? 

Carbage Run er oprindeligt et Hollandsk koncept, som i sommeren 2015 havde den første danske udgave. Her var der lige under 100 biler der stillede til start med kurs mod Sydeuropa.

Konceptet og reglerne er meget enkle. Bilen skal være 15 år gammel eller ældre, der skal være minimum 2 personer med i bilen gennem hele løbet.

Det der er specielt ved Carbage Run er, at det ikke bare omhandler at kommer fra A-B, men fra dag til dag bliver stillet en række opgaver. De opgaver er ikke noget man normalt oplever i lille Danmark. Eller har du måske skulle klemme en træstamme på over 1 meter ind i din bil, eller have både en mand og dame siddende topløs på din bil?

Det er i hvert fald et par af de udfordringer du bliver stillet på Carbage Run, og det var et par af dem vi skulle løse i Carbarge Run 2017.


Biler vi har deltaget med 

I denne udgave af Carbage Run, havde vi indkøbt en Volvo 940 Stationcar med 2,3 liters benzinmotor. Vi har tidligere deltaget i Carbage Run, hvor vi første år havde en Volvo 940 sedan med 2,3 liters turbo benzinmotor, som vi havde bygget om til en sandwich.  Året efter en Peugeot 406 som var en kopi af den legendariske udgave fra de franske film Taxi.
Carbage Run handler samtidig om meget mere end bare at køre distancer, det handler også om at have den vildeste udsmykkede bil. Derfor havde blandt andet i denne udgave, smidt en Camp-Let på taget.
I selvsamme udgave indsamlede vi til Børnecancerfonden.

Volvoen med Camp-Letten på taget, deltog faktisk også i 2018. Her var den ikke til at overse, i dens højgule farve, forklædt som tysk autohjælp. Det er nok den første Volvo med mågevinger, og som fuldt udstyret camper. I kan se meget mere til den på facebooksiden: https://www.facebook.com/Camp-Knap-S%C3%A5-Let-466516190352775/


Start fra Brøndby 2017

Starten gik fra Brøndby stadion mod første stop i Tyskland, og som man får stukket rutebeskrivelsen i hånden, begynder smilet at sprede sig i bilen. Der bliver råbt fra forsædet ”Nej det mener du ikke, haha!” idet jeg læser op at første opgave på dagen er, at man skal tage et billede af en hunds anus. Her er det så at arrangørerne af Carbage Run, ikke gør det nemt for en, hvilket gør det ufatteligt sjovt at være med! For vi skulle ikke alene tage et billede af et hunde anus vi skulle være med på billedet og det skulle være af racen Schæfer.
Det er det denne form for opgaver der kan forventes hvert år, og var bare en af mange der skulle løses. Opgaverne er ofte meget grænseoverskridende, og man skal i meget nærkontakt med de lokale. 

Men hvor mange kan også sige, at de har været på et 3000+ km roadtrip gennem Europa, hvor de skulle lægge mursten med en polsk-håndværker, at finde en toiletkumme og afleverer den til dommerne og at finde en mand og kvinde, der vil sidde topløs på motorhjelmen? Det er de færreste der kan slå den historie til familiefødselsdagen.

Carbage Run 2017 starten fra Brøndby


Fantastisk tur og fantastiske mennesker!

Udfordringerne på turen, er kun en ekstra bonus der øger glæden ved at være afsted. Det der virkelig sætter sig fast og man husker årene efter, det er virkelig de landskaber man kører igennem og de ruter som arrangørerne har planlagt på forhånd. Heri er også de utrolige steder hvor man overnatter. Her har vi blandt andet overnattet på en racerbane, lufthavn, crossbane og meget andet sjovt.

Det er en helt unik stemning og følelse når man ankommer til destinationen om aftenen.
Efter løbende at have stødt på andre runnere i løbet af dagen, alle mulige spøjse steder på turen, så kan man virkelig mærke fællesskabet og passionen for turen, når alle mødes sidst på dagen.
Her har mange stødt på sjove eller svære udfordringer, eller oplevet noget helt vildt som man næsten ikke kunne forestille sig.
Man kører ind til slut målet for dagen med et smil på læben, hvor man er glad for at være fremme, mens man holder hornet i bund hele vejen ind. Det gør alle og det er det fedeste nogensinde.

Vi er altid meget trætte og sultne når vi kommer ind til slut målet. Men efter at have slået teltet eller i vores tilfælde vores kreation med campletten på taget, så er der intet bedre end at tænde op i grillen og knappe en kold bajer op.
Her kan man så nyde alle de andre runnere der kommer hjem efter dagens lange strabadser, hvor der er fuld knald på lys og horn. Det er en følelse der er svær at beskrive, som man kun kan opleve ved at være med på turen.

2x Fiat Multipla i ren trucker stil.


Hvad kræver det så at deltage i Carbage Run?

Først og fremmest og ikke mindst vigtigst kræver det en bil at deltage i Carbage Run. Her er kravet at bilen skal være over 15 år gammel for at kunne deltage i løbet. Derudover er der ikke de store krav til hvilken bil det skal være. Bilen skal dog være synet, og skal have en gyldig forsikring under hele løbet. Derudover må der ikke være skarpe kanter eller lignende på bilen. Dette er Carbage Runs regler, som måske ikke deler helt samme regelsæt som politimanden på autobahn.
Det specifikke regelsæt fra Carbage Run, kan du læse meget mere om her: http://carbagerun.dk/om-carbage-run/regler/

Men når det er sagt, så er der frie tøjler til hvilken bil det skal være. Det er kun budgettet der sætter grænser for, om det er en gammel Volkswagen, eller en amerikanerbil. Der har været en Lotus, BMW M5, VW bobbel og som man kan se på billederne, en gammel Ford der er hevet direkte ud fra skoven.

Ford Transit der er fundet i en svensk skov.


Hvad koster det at være med? 

Det er et spørgsmål vi er blevet stillet mange gange før, hvor svaret varierer år til år. Men vores bedste svar på spørgsmålet er, at det afhænger af hvilken bil I kører i, da benzinøkonomien varierer fra bil til bil, samt forsikringsaftalerne på den pågældende bil. Så afhænger det også af hvor mange I er i bilen, da startprisen på en billet er 470 eur, som er ca 3500 dkk for en billet for 2 personer i en bil. Dertil kommer også om man vil have campingpas (det vil man gerne), og de ekstra antal personer man skal være i bilen.
Priserne på billetterne finder I her: http://carbagerun.dk/sign-up-2/
Så afhænger det også af, hvad man spiser og hvor meget af det man spiser. Dertil hvis man har en tørstig makker med, som er glad for kolde Beck øl.
Det vi dog ca. har brugt pr. person på den uge, har været mellem 3-4000kr pr. person.

Aften hygge efter en lang dag på farten.


Burde du tage afsted?

Vi kunne blive ved med at snakke timevis om denne tur, hvor mange forfærdelige veje vi har kørt på, hvor mange fantastiske veje vi har været på, røverhistorierne, udfordringerne, op og nedturene.
Men vores klare anbefaling er at, I skal skynde jer ind på www.carbagerun.dk og tilmelde jer til enten sommer eller vinterturen. Så er I garanteret en tur for livet, som I aldrig vil glemme!

Vi håber vi ses, på et af de fremtidige runs!


Vintage Steel. 

No comments yet! You be the first to comment.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *