fbpx

Danmarks vildeste handicapbil?

Personbil, veteranbil, bil,

En Plymouth Valiant 100 som handicapbil? Det er nok ikke den første bil man tænker på, hvis man siger handicapbil.

Men ikke desto mindre er det sådan en Villy kører rundt i i sommerhalvåret. Bilen, der er tale om, er en Plymouth Valiant 100 fra 1967 med 318 cui. smallblock, hvor motoren har fået en ordentlig overhaling. Selvom der er et handicapskilt i forruden, er det en bil, der kan trække fra de fleste i lyskurven.

Villy købte bilen for 5 år siden på en tvangsauktion, hvor han fra start så potentiale i bilen. På de 5 år han har ejet bilen, har den fået hele turen. Mere eller mindre alle mekaniske dele har været adskilt eller skiftet, motoren er hovedrenoveret, bilen har fået en omlakering samt meget mere. Alt det har Villy gjort for at give bilen den rigtige attitude. Han har fra start vidst, hvordan bilen skulle se ud. Plymouth med et retro racerlook var målet, hvilket man må sige, at han virkelig har ramt plet med.

”Med stædighed og kærlighed til de ældre klassikere kan alt lade sig gøre.”

Villy er et rigtigt godt eksempel på, at alt kan lade sig gøre. Han kom ud for en ulykke i en alder af 24, hvilket gjorde ham lam i hele kroppen. Sidenhen har han været under genoptræning og fået noget af motorikken tilbage i venstre side af kroppen. Det betyder at alt, der bliver lavet og skal laves på hans veteranbiler, ordner han med venstre hånd, da højre side af hans krop stadig er delvist lammet.

Når man hører ham fortælle omkring, hvordan han har renoveret hele bilen samt hvad han har været igennem med bilen, forstår man slet ikke, hvordan det har kunnet lade sig gøre alene med én hånd. Når man kigger på bilen, springer der flere og flere flotte detaljer frem. Villy har bl.a. ændret på indstillingerne af pedalerne. Speederen er derfor rykket over til venstre, så han kan bruge sin venstre fod til at styre gassen og bremserne. Hele motoren og alt, der er skruet på har han selv stået for.

Han har siden han var helt ung haft benzin i blodet. Det hele er dog startet ud med ældre VW’er, hvor han har specialiseret sig i luftkølede motorer. Derfor holder der også en af Villys drømmebiler i garagen. Det er nemlig intet mindre end en VW Type 3 Fastback, med en 1600 cc motor og automatgear. Bilen har Villy også selv bygget, og han er stadig i fuld gang med den.

Villy lever og brænder for sine biler og fællesskabet omkring dem.

Villys historie er meget inspirerende og er derfor værd at dele med jer. Det handler ikke om hvad og hvilket slags metal man kører, men om at dele passionen for de gamle biler, og intet skal stoppe en for at udleve ens passion.

Vi, hos Vintage Steel, kan ikke andet end at vise den største respekt over for Villy. Det er utroligt hvad man kan opnå med stædighed og kærlighed til de ældre biler. Hvis I en dag ser Villy i sin fine Valiant, kan vi love jer for, at man ikke kan andet end at blive imponeret over hans evner som bilbygger.

Hop ned og se galleriet af Villys Amerikaner.

.

Who is the driver?
Navn: Villy. Alder: 55. Opvokset: Albertslund.  I garagen: Folkevogn type 3 fastback 1600 Automatic og Plymouth Valiant 100 1967


Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *