fbpx

De 10 bedste bilfilm

Chervolet 210 dragrace

Sæsonen nærmer sig med hastige skridt og vi på redaktionen vil varme op til den kommende sæson på den helt rigtige måde!

Vi har derfor lavet vores top 10 over bilfilm, som vi mener I burde se.

1. Bullitt

Bullitt best car movie
Se filmens trailer her.

Man kan ikke snakke om bilfilm uden at komme ind på Bullitt fra 1968 med Steve McQueen i hovedrollen. Steve McQueen kører i den klassiske grønne Ford Mustang fastback GT som han bruger til at jagte en sort Dodge Charger R/T fra 1968 på de bakkede gader i San Francisco og gaderne i Russian Hill. Vi kan ikke få armene ned over de biljagter der er i den gode gamle Bullitt.

2. The Dukes of Hazzard

Dodge charger 1969
Se filmens trailer her  .

Hvis i er glade for vanvittige stunts, sjove rednecks og muskelbiler er The Dukes of Hazzard en god film til en mørk vinteraften. Man følger i filmen de to fætre Bo og Luke Duke. De får hjælp fra deres iøjnefaldende kusine Daisy og Moonshine- kørende onkel Jesse som sammen forøger at redde familiebedriften fra, at blive ødelagt af den korrupte kommissær Boss Hogg. Fætrene racer gennem Hazzard Countys i den kendte ”The General Lee” en Dodge Charger fra 1969, der får en renovering igennem filmen. 

3. The Fast and the Furious

Fast and Furious best car movie
Se filmens trailer her.

Nutidens nok største bilfilms succes, selvom de bevæger sig mere og mere væk fra seriens egentlig DNA som omhandler en gruppe streetracere fra LA. I den første film følger man en undercover betjent (Paul Walker), der skal infiltrer en gruppe streetracere ledet af Dominic Toretto (Vin Diesel). Man kan ikke andet end at elske de mange race scener, hvor man bestemt ikke mangler gearskift og flammer ud af udstødningen. Man bliver kastet tilbage til 00érnes stylling af biler, som bestemt er et syn værd. Specielt Dominic Torettos Dodge Charger fra 1970 er vi helt tossede med!

4. Gone in 60 seconds

Ford Shelby GT 500 "Eleanore"
Se filmens trailer her.

Hvis navnet ”Eleanor” ikke siger dig noget, så har du misset en af de helt store bilfilm. Eleanor er en modificeret 1967 Ford Shelby GT 500. Der er i filmen flyver gennem LA. Randall “Memphis” Raines skal stjæle 50 eksotiske biler, på en nat sammen med hans team, for at redde hans lille bror fra at blive dræbt. Det er en hæsblæsende film, med en historie om kærligheden til en bil, som vi og de fleste andre nok godt kan relaterer til.

5. Two lane blacktop

Chervolet 210 primer grey
Se filmens trailer her.

Er en gammel klassiker som skal opleves. Man følger 2 street racere der lever af at køre fra by til by og vinde dragraces. De kører i en ombygget 1955 Chevrolet 210 to dørs sedan i primer grå. De møder en anden racer i en  GTO, og det helt store race begynder. Et ” cross-country race”, den der først kommer til Washington, D.C vinder den andens bil. En super fed ældre film der for alvor en i den rette stemning til sommerens race og crusie.

6. Fast and Furious – Tokyo drift

Ford Fastback 1967 drifting
Se filmens trailer her.

Vi er helt vildt med Tokyo drift der omhandler Tokyos drifting kultur. Man følger Sean der er en amerikansk studerende med benzin i blodet, der bliver tvunget til at flytte til Tokyo. Sean falder hurtigt for drifting kulturen og må kæmpe sig ind i fælleskabet. Man følger hans kamp ind i drifting verdenen, hvor alt bliver afgjort i en ombygget 1967 Ford mustang fastback med en skyline motor. Det er den perfekte blanding af sprøde biler, race og biljagter.

7. Bjergkøbing Grand prix

ildtempogigante Grand prix
Se filmens trailer her.

Er en klassikser vi har taget med, da alle må og skal opleve El Tempo Gigante. Der er en norsk tegnefilm der omhandler Theodor Fælgen som er cykelmekaniker samt opfinder. Han bor i Bjergkøbing. Theodors gamle lærling Rudolf Blodstrupmose, stjæler en opfindelse fra ham. Det starter det helt store oprør hjemme i Thedors hus. Theodor tager kampen op imod Rudolf, og bygger en ny racerbil, så han kan udfordre hans gamle lærling til Bjergkøbing Grandprix.

 8. Vanishing point

Dodge Challenger 1970
Se filmens trailer her.   

Er en ældre film fra 70érne, der skal opleves hvis man er til ældre amerikanerbiler. Kowalski der er hovedpersonen arbejder for en leveringstjeneste. Han får en opgave hvor han skal aflevere en 1970 Dodge Challenger i San Francisco. Racet mod tiden og politiet starter her. Kowalski vil køre Challengeren fra Colorado til San Francisco på mindre end 15 timer. Hvis du er glad for motorcykler og ældre amerikanerbiler og endnu ikke har fået oplevelsen af en ældre sag, så er du virkelig gået glip af noget.  

9. Need for Speed

hyper og klassiske biler
Se filmens trailer her.

Der er dømt race stort set fra start til slut i filmatiseringen af Need for Speed. Tobey Marshall der er filmens hovedperson bliver spærret inde for et mord på hans kammerat som, han ikke havde lavede men derimod hans ex-partner. Et hævn race i et legendarisk street race kaldet ”DeLeon” hvor der bliver kørt for livet. Vi mener der er en perfekt blanding mellem oldschool muscle car og hyper car i den her film og er helt sikkert en lørdag aften værd.  

10. Starsky and Hutch

Ford Torino 1974
Se filmens trailer her.

Forestil jer at blive jagtet af en rød 1974 Ford Torino i ”Bay City” i 70érne. Hvis i heller ikke ved hvordan det vil se ud, så vil vi varmt anbefaler jer at se Stasky and Hutch. Filmen handler om to politidetektorer, Ken “Hutch” Hutchinson og Dave Starsky, der jagter de kriminelle i Bay City. Der er utallige biljagter og masser at grine af. 

Vi hos Vintage steel bilmagasin ønsker jer nogle gode aftener med masser af dækrøg og benzin på skærmen.

 • Leif Guldhammer
  07/03/2019 - 8:36 am

  Fin liste med US bil film, men KÆMPE fejl i ikke har DIRTY MARY på listen.
  Super bilfilm fra 70 erne med race i klassikere !
  En must see film for os der elsker US jern !

  0Vote Up0Vote Down
  • Emil Flambart
   10/03/2019 - 5:28 pm

   Hej Leif,
   Det er helt sikkert også en klassiker der skal på listen!
   Tak for det gode input 🙂

   0Vote Up0Vote Down
 • Stig Stenbro
  22/03/2019 - 6:36 am

  Uuups ingen Mad Max film med slubrende v8 interceptor og noget af det fedeste bil og motorcykel chase på ultra lavt budget. Se lige 1 og 2 igen tak

  1Vote Up0Vote Down
  • Emil Flambart
   07/04/2019 - 7:18 pm

   Hej Stig, det skal vi helt sikkert til at gøre!

   0Vote Up0Vote Down

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *