fbpx

En undervurderet klassiker fra Wolfsburg.

Bil, Biler, VW, type3, Type1, Type2, Notchback, Veteranbil, vintagesteel, klassiker, folkevogn, volkswagen, boxermoter, luftkølede

Vi er denne gang taget til Værløse, for at kigge nærmere på en gennemført bil fra Wolfsburg.

Her besøger vi Michael, mens solen står højt på himlen og  termometeret sniger sig op på de 28 grader. Vi drejer om hjørnet, hvor vi ikke er i tvivl om at det er det rigtige sted vi er kommet frem til. Begge biler holder klar i indkørslen, nyvaskede og polerede, så solen skinner fra lakken.
Bilerne er begge nogle vi vil bringe her på magasinet, hvor I her får fornøjelsen af den første, som er en helt unik VW Notchback.

Historien bag Volkswagens Notchback, stammer tilbage fra den store succes som Volkswagen havde med deres type 1. Her var det tid til at øge modelprogrammet, hos den tyske bilproducent. Det endte ud i en større model end den kendte bobbel. Bilen der blev fremstillet var en type 3 der første gang kom i 1961. Type 3 modellen blev produceret som Fastback, variant og som Notchback, som vi har med her.

 

 

Michaels Notchback, er en type 3 S model fra 1964 med 1500 boxermotor. Michael købte hans fine Notchback tilbage i december 1994. Den gang stod den med en matsort lakering, der virkelig vagte opsigt.

” frame of restoration”

Der er dog sket en del med Notchbacken siden da. Micheal har lavet en ”frame of restoration”, hvor bilen samtidig er blevet metalliseret. Michael har altid haft en ide om hvilken stil bilen skulle have. Stilen har fra start været, at den skulle være lav med en lidt hård attitude, men originaliteten skulle dog stadig bevares. For at kunne få den rigtige stil frem har Michael sænket Notchbacken 3 hakker bag så den ligger godt lavt på vejene. Michael har dertil monteret sprintstar fælge og samt fjernlygter med et frækt cover der for alvor giver den lille bil lidt attitude. Notchbacken er også født med en god position ekstraudstyr som bl.a. stenslagsbeskytter, håndtagsbeskytter, pop out ruder, wrap a round blinklys både for og bag. Alt udstyret er med til at give bilen det helt rigtige udtryk, hvis i spørger os.

Der er bare noget charme og karateristisk over en luftkølet VW boxermoter.

Når man ser den lille Notchback, kan man ikke andet end at smile lidt. Den har charme og former, som man ikke ser i dag. Den er kompakt, men stadig meget rummelig, og den giver den der ”sporty feeling” når man sidder i sædet og holder på rattet.

Bilen springer i gang med det samme, når Michael starter den luftkølede boxermotor. Den slår ikke en gnist forkert, når den står og tøffer i tomgang, eller når den får lidt at leve af så boxer motorens karakteristiske lyd kommer til live.

På vores mindre tur er der heller ikke tvivl om, at den vækker opsigt og glæde, da hovederne heftigt drejes i retningen af bilen når den kører forbi.
Thomas er dog heller ikke i tvivl om, at en Notchback står klart øverst på listen over biler han kunne tænke sig, som kun er blevet et større ønske, efter at have set Michael utroligt fine eksemplar.

Når det kommer til Michaels biler, kan man ikke betegne det mindre end, at han er meget perfektionistisk. Der bliver ikke gået på kompromis nogle steder. Alt krom på bilen er NOS, alle dele er blevet gået igennem malede, metalliseret og renoveret. Motoren har også fået den helt store tur. Det hele afspejler sig i det meget flotte resultat I kan se her, hvor der ikke er en finger at sætte på noget nogen steder.

Vi glæder også til at vise jer resten af Michaels garage, Men indtil da må i nyde billederne af hans flotte VW Notchback fra 64

-Vintage Steel

.

Who is the driver?
Navn: Michael. Alder: 54. Opvokset: Amager.  I garagen: VW type 3 Notchback 1500.

Bil, Biler, VW, type3, Type1, Type2, Notchback, Veteranbil, vintagesteel, klassiker, folkevogn, volkswagen, boxermoter, luftkølede

 

VW Notchback 1964

No comments yet! You be the first to comment.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *