fbpx

Biler er meget mere end blot et transportmiddel!

latebay, doka, vw, volkswagen, folkevogn, veteran, veteranforsikring, brugt bil

Det er det i hvert fald for disse 3 gutter, som I skal møde nu, hvor venskaber er blevet skabt gennem deres fælles kærlighed til luftkølede VW´er.  

Vi drejer rundt om hjørnet og det første, der falder os i øjnene, er en orange doka fra 77, som Thomas bruger som daily driver.

Da vi åbner døren ind til værkstedet og træder ind over trinnet, er det næsten som om, vi er trådt tilbage i tiden. Det er lige før, at Night Fever bliver spillet i højtalerne, da vi kigger rundt i værkstedet og bliver overvældede af de biler, der holder her!!

Vw, volkswagen, latebay, doka, Karmann Ghia, low light, folkevogn, classics, klassiske biler, veteran, veteran forsikring, brugte biler, vintage, vintage steel
VW T2 Doka Pickup og Luftkølet motor

Gutterne er i fuld gang med at arbejde på deres biler, og vi bliver mødt af en dejlig duft af benzin blandet med brændt olie og varmt metal. Vi står og suger til os af ren nostalgi og glæde, mens vi prøver at observere alt i garagen, der er dekoreret på fineste vis med ældre dele fra tidligere projekter og eksotiske kvinder.

Veteranbiler kan meget mere end blot at transportere en fra A-B

I skal nu møde Casper, Thomas og Søren, der alle skruer på luftkølede VW’er, og er mindst lige så vilde med de tyske klassikere som os på redaktionen. Lige meget hvor vi kigger hen, springer der nye biler i øjnene på os. Garagen er stor, rummelig og oser af god stemning, hygge og ren bilglæde.

De er 4 gæve gutter, der sammen startede dette garagefællesskab for omkring 5 år siden i en garage i København og har alle det tilfælles, at de brænder for de klassiske folkevogne med alt, hvad det indebærer. De ejer alle adskillige flotte ældre folkevogne, som bliver brugt. Hver torsdag aften er en fast skrueaften. Den faste skrueaften betyder for dem alle en form for frihed og en pause fra hverdagen. Det sociale aspekt i garagen er noget af det vigtigste for dem alle, og man mærker hurtigt, hvor godt et sammenhold de alle har med hinanden.

Servicevogn med attitude

I godt selskab med en VW T1 og Bobbel Type 1

Den første af de 6 biler fra garagen er Thomas’ 1977 latebay Doka. Thomas har været ejer af denne fede Doka de sidste 4 år og har allerede været både i Belgien og Tyskland med den. Kabinen er holdt i en original stil, hvor der er plads til både børnestole og skrald – fuldstændig som alle vores andres hverdagsbiler.

Den orange Doka er dansk fra ny og har i sine tidligere år kørt for DSB. Den blev heldigvis købt, efter den blev sendt på pension, og er nu havnet hos Thomas. Thomas har i de 4 år, han har haft den, sat elektronisk tænding på den standard type 4 motor, der yder 85 HK, og ellers bare vedligeholdt den, så den klare alle de kilometer, Thomas får rullet i den.  

VW T2 Doka Pickup
Who is the driver?
Navn: Thomas.
Alder: 51

Bil: 1977 Volkswagen latebay Doka.
Hvad kan den?
Type 4 motor – 85 HK
4 trins manuelle gearkasse

Den matte orange lakering, de hvide stålfælge og den lidt sænkede undervogn giver den her Doka masser af attitude og er helt sikkert en bil, vi gerne vil hjælpes af, hvis vi kommer i brændstofnød en dag. Man kan ikke andet end at elske den stil Dokaén har fået. En ældre servicevogn fra Olie kompagniet 76 passer helt perfekt til den ældre latebay.

Thomas drejer nøglen, og den originale 4 cylindret boxermotor springer i gang. Den har en super sund motorgang, og vi ville ikke være bange for at køre i den her latebay året rundt. En kæmpe respekt (og lidt misundelse) herfra for at køre i sådan en lækker sag året rundt.

En rejse fra de varmere kyster

I bunden af garagen gemmer Casber på lidt af en perle. Volkswagens svar på en sportsvogn – nemlig en 1959 Karmann Ghia også kaldet en low light. Det særlige ved de tidlige Karmann Ghia er stylingen på dem. De helt tydelige forskelle er bl.a. forlygterne, som er placeret længere nede på skærmene samt frontgrillen, der har mere runde former. Casber købte hans Karmann Ghia for et par år siden, efter den havde stået opbevaret i en lade hos en mand i over 20 år.

Vw, volkswagen, latebay, doka, Karmann Ghia, low light, folkevogn, classics, klassiske biler, veteran, veteran forsikring, brugte biler, vintage, vintage steel
VW Karmann Ghia Type 1

Bilen er oprindeligt hentet hjem fra USA, hvor den blev sejlet til Tyskland og senere kom til Danmark. I de år Casber har haft bilen, har han lavet alt det mekaniske på bilen, så det kun er motoren, der mangler at blive samlet, før den er klar til at indtage vejene igen.

Når man står og betragter linjerne på bilen, kan man hurtigt forestille sige at cruise rundt i den ældre sportsvogn på de californiske highways til lyden af Elvis på den gamle radio.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *