fbpx

En Roadrunner med attitude fra fabrikken.

Bil, personbil, veteranbil, amerikanerbil, plymouth, mopar, Plymouth roadrunner, roadrunner,

Vi er denne gang taget til Amager for at høre om en familie, der er lidt gladere for biler end de fleste andre familier.

Denne gang er vi nemlig på besøg hos Peter, der er en garvet mand inden for amerikanerbil-verdenen og har, blandt andet, de seneste 6 år siddet som næstformand for American Car Club Copenhagen. Udover at være næstformand, er han også ejer af denne skønne 1969 Plymouth Roadrunner.

4 generationer der har haft med biler at gøre

For Peter har det altid ligget lige til højre benet, at han skulle rode med biler og han har da også ført traditionen videre til sine sønner, der alle 3 er hoppet med i fælleskabet. For Peter startede det med, at hans farfar var hyrevognschauffør og havde her rig mulighed for at gå og skrue.

Peters far var automekaniker og Peter har siden, han kunne gå, været med i garagen for at skrue på alt lige fra biler til lastbiler.

En 1955 4 dørs Chevrolet som 18-årig

Peter købte sin første amerikanerbil, da han var 18 år gammel, og har siden da været igennem de fleste biler – alt lige fra britiske sportsvogne, tyske youngtimere til de lidt mere særlige amerikanerbiler. Alle hans sønner er som bekendt hoppet med på bølgen, hvor den yngste, Jacob, også har fået en forkærlighed for V8 lyden.

Golf 2 som startbil

Det er dog ikke helt uden påvirkning fra familiens side. De gemmer nemlig på en tradition som enhver bilentusiast ville elske. Når Peters sønner er blevet 18 år, har de alle fået ”den første bil” i gave. Her snakker vi ikke en nyere minibil eller lignende. Tværtimod. Alle tre sønner har nemlig fået en VW Golf 2 i gave – det bunder i deres forkærlighed for de gamle folkebiler. Og så er der rig mulighed for at kunne gå og skrue sammen – som familie.

Original Plymouth Roadrunner fra 1969

Peters nuværende bil er en 1969 Plymouth Roadrunner RM21 med original 383 bigblock og 727 automat gearkasse og står ualmindelig flot. Bilen blev sidst malet i 1992 i USA og blev importeret til Danmark i 2006 – og har, indtil Peter købte den, stået på en lift på Fyn. Peters Roadrunner er holdt i den originale stil og går fantastisk. Da Plymouth introducerede Roadrunner-modellen i 1968, valgte de at sætte en kraftigere fjederpakke på alle de Roadrunners, der kom på samlebåndet. Inkluderet i den pakke var bl.a. tungere kugleled, torsionsstænger og rørformede hydrauliske støddæmpere. Bagtil stod opgraderingen på heavy-duty støddæmpere samt halvblads semi-elliptiske fjedre. Der kom en enkelt forbedring på 69’ modellen med større torsionsstænger. Disse omfattende ændringer gjorde at bilen ikke længere hopper og danser, som mange andre amerikanerbiler fra 60érne gjorde.

Sætter man sig ind bag rattet, får man med det samme lyst til at cruise tværs gennem USA og holde inde ved Old School Diners på vejen. Duften og indtrykket man får, når man holder om det klassiske rat, er ren nostalgi, der har gjort vores følelser omkring Roadrunneren endnu større.

Cruising på den danske highway

Mange vil tro, at når man har sådan en fin original bil, passer man godt på den og lader den blive indendørs, så der ikke sker noget med den. Men sådan har Peter det heldigvis ikke; ”Det fede ved at have de her biler er jo at køre i dem” – og lige præcis dét gør Peter og hans familie hver sommer. Hver sommer pakker de nemlig Roadrunneren og kører afsted på ferie, og besøger en masse danske Bed & Breakfast rundt omkring i landet. Vi, hos Vintage Steel, elsker at høre om andre, der virkelig får kørt nogle kilometer frem for at gemme bilen væk.

Vi er spændte på at se hvilke biler, der ellers vil komme ind i Peters familie. Hvis der sidder nogen derude og er interesseret i at få fingrene i den flotte Roadrunner, så har Peter den ti salg.

Hop ned og se billederne af Peters bil!

-Vintage Steel

Who is the driver?
Navn: Peter. Bopæl: Amager. I Garagen: Plymouth roadrunner 1969.

.Bil, personbil, veteranbil, amerikanerbil, plymouth, mopar, Plymouth roadrunner, roadrunner,

.

Plymouth roadrunner 1969

No comments yet! You be the first to comment.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *