Spørgsmål omkring veteranbiler

Hvornår er min bil en veteranbil? hvornår kan jeg få forsikret min bil som veteranbil? Er min bil en klassiskbil? Kan det betale sig for mig at indregistrere min bil som veteranbil? Dette er nogle af de typiske spørgsmål, som vi får ind i løbet af en uge på kontoret. Du får svar på alle spørgsmålene i denne artikel.

  • Hvornår er en bil en veteranbil?

Der er rigtig mange, som har svært ved at finde ud af om deres bil bliver kendetegnet, som en veteranbil når den er 30 eller 35 år. Det er fuld forståeligt da svaret afhænger af, om du fokuserer på indregistrering eller vægtafgift.

-          Hvis din bil er indregistreret for mere end 30 år siden, kan den registres som veteranbil. OBS den første indregistrering skal være sket for mere end 30 år siden.   

-          Hvis din bil er mere end 35 år (Første indregistrering) bliver den automatisk kategoriseret som en veteranbil og vægtafgiften vil falde til en fjerdedel.

307_08-20_AndersBrinckmeyer.jpeg

Når din bil bliver 35 år, bliver den automatisk kategoriseret som en veteranbil.

  • Hvornår kan jeg forsikre min bil som veteranbil?

Bilen kan forsikres som veteranbil når bilen er mere end 30 år (Fra første indregistrering). Her behøver din bil derved ikke at være 35 år før den hos forsikringsselskaberne bliver betegnet som en veteranbil.

Der gælder som udgangspunkt ingen særlige regler med hensyn til forsikring af veteranbiler. Veteranbiler skal som minimum have en ansvarsforsikring. Vi oplever at mange forsikringsselskaber tilbyder en billigere forsikring, når der er tale om en veteranbil. Inden du vælger den første og bedste forsikring til din veteranbil, skal du være opmærksom på de særlige regler og betingelser, som forsikringsselskaberne ofte har for veteranbiler.  Betingelserne kan være kilometerbegrænsning, kun sommerkørsel, samt krav omkring parkering i en lukket garage mm.

  • Hvornår er min bil en klassisk bil?

Forskellen på om din bil er en klassisk bil eller en veteranbil er alderen af din bil. Er din bil 25 år fra første indregistrering, så er det en klassisk bil. Når din bil er er blevet 25 år åbner det typisk op for nogle mere fordelagtige forsikringer, da bilen bliver brugt mere til lejelighedskørsel frem for alm. Dagligdags kørsel.   

  • Regler for veteranbiler

Når din bil bliver betegnet som veteranbil, er der også nogle regler som følger med, som du skal være opmærksom på. Først og fremmest må du ikke anvende din veteranbil, som primær befordring. Den må dermed kun anvendes til lejlighedsvis kørsel. Dette skyldes at bilen ikke længere blive synet som nyere biler. En veteranbil skal kun synes en gang hvert ottende år, hvilket gør at bilen derfor ikke er godkendt til færdsel på samme niveau, som nyere biler.
I de seneste år er der kommet en række ændringer i reglerne for veteranbiler. Senest ophørte originalitetskravet fra SKAT, men også forsikringsselskaberne er begyndt at kigge på veteranbilerne og deres kørsel. Derfor skal du også være opmærksom, hvis du ønsker at bruge bilen til hverdag eller længere ferieture, skal du være opmærksom på, hvad du har oplyst af kilometer. Det antages nemlig ofte, at en veteranbil ikke kører særlig mange kilometer i løbet af et år.
Hvis du ønsker at bruge bilen, som din primære bil skal den fortsat synes hvert andet år, for at sikre, at den lever op til kravene for sikkerhed på vejene. Du vil dog stadig kunne glæde dig over den lavere afgift.

  • Hvad er fordelen ved at indregistrere din bil som veteranbil?

Der er masser af økonomiske fordele ved at indregistrer din som veteranbil. Du sparer ofte penge på din forsikring af bilen. Du betaler kun en fjerdedel i vægtafgift og du skal kun til syn med bilen en gang hver ottende år. Du spare derved også penge på syn af bilen, hvis der ikke skal laves for meget på den.    

 

Vi håber, vores lille skrev kunne afklare bare et par stykker af dine spørgsmål, hvis ikke er du velkommen til at skrive til os.

Forrige
Forrige

Den italienske Hot Rod

Næste
Næste

Angora Restoration part 1