fbpx

Urban Porsche 911 SC

Porsche, 911, SC, Porsche carrera, carrera

En hvid bil drejer rundt om hjørnet. Lyden og bilen kommer hurtigt tættere på. De to karakteristiske forlygter og det brede karrosseri er ikke til at fejl af. Den ikoniske superbil fra Stuttgart har et design, som de færreste kan sætte en finger på.

Gert stiger ud med et smil, som kun bilejere kender til. En blanding af glæde og stolthed af at komme kørende i sin drengedrøm. Det smitter.

Tyske biler har altid haft en stor interesse hos Gert. Det var førhen ældre folkevogne og især type 3. Derfor har han da også en Golf 1 Cabriolet holdene hjemme i indkørslen! Men drengedrømmen har altid været en Porsche 911. Og det er netop denne drengedrøm, som vi har med denne gang.

“En Porsche 911 SC fra 1979”

Porsche introducerede i 1978 en ny version af Porsche 911 kaldet “911SC”. Porsche reintroducerede SC for første gang siden 356SC. SC står for “Super Carrera” og er født med en 3.0 liters aluminium motor med Bosch K-Jetronic brændstof indsprøjtning og en 5-gears manuel gearkasse. Den store 3.0-liters motor yder 178 HK og 265 NM, som kan sende bilen fra 0-100 på bare 6,7 sekunder!

Gerts 911 står på originale sorte 15” Fuchs fælge som sammen med Carrera mærket på siden giver den hvide Porsche masser af attitude. Gert har masser af planer for den brede Porsche – den skal holdes mere eller mindre original med enkelt detaljer, som giver den mere attitude.

ved 3000 omdrejninger får den 3,0 liters boxermotor en helt særlig lyd!

Gert drejer nøglen og træder et par gange på speederpedalen. Motoren springer i gang, og han giver den lidt omdrejninger. Den eftermonterede udstødning kommer virkelig til sin ret, når boxermotoren får noget at arbejde med. En af de ting, der gør de ældre biler til noget særligt, er, hvilken følelse de giver os, når man mærker suset og hører lyden fra motoren. Og her har Porsche for alvor produceret en bil, der er skabt til at glæde os mennesker.

Der er noget helt særligt ved at sætte sig ind i en ældre Porsche. Instrumenteringen og urene er noget helt særligt. Blandingen mellem funktionalitet og design gør, at man bliver helt forelsket i de ældre ure.

Trackday og manøvrekørsel er på længere sigt noget af det, Gert gerne vil bruge 911éren til. Vi glæder os allerede til at se den få fuld udblæsning til et trackday event. Der opstår både glæde, spænding og lidt jalousi, når vi kigger på den flotte 911 SC.

En drengedrøm der er gået i opfyldelse

Det er ikke kun Gert, der har haft en plakat hængende på børneværelse af sådan en Porsche. Vi tilmelder os den gruppe af personer, der ikke kan andet end at drømme om at eje en Porsche på et tidspunkt.

-Vintage Steel

No comments yet! You be the first to comment.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *