Den perfekte VW Notchback

Vi skal denne gang til Værløse for at kigge nærmere på en gennemført bil fra Wolfsburg. Vi besøgte Michael tidligere på året, da solen stadig stod højt og vores vintage biler stod fremme og skinnede så fint i solen. Det samme gjorde Michaels fine biler. Der begge holdt klar til os i hans indkørsel. Vi har denne gang valgt at dele artiklen op i 2 så i får set hele Michaels flotte garage. 

Luksus limousine-boblen fra VW!

Efter den store succes som Volkswagen havde med deres type 1, var det tid til at øge model programmet, hos den tyske bilproducent. Det endte ud i en større model end den kendte bobbel. Bilen der blev fremstillet var en type 3 der første gang kom i 1961. Type 3 modellen blev produceret som Fastback, variant og Notchback som vi har med her.  

Michaels Notchback er en type 3 S model fra 1964 med 1500 boxermotor. Michael købte hans fine Notchback tilbage i december 1994. Den gang stod den med en matsort lakering, der virkelig vagte opsigt. (se mere i galleriet nederst i artiklen)  

“Frame off” restaurering!

Der er dog sket en del med Notchbacken siden da. Micheal har lavet en frame of retoration, hvor bilen samtidig er blevet metalliseret. Michael har altid haft en ide om hvilken stil bilen skulle have. Stilen har fra start været at den skulle være lav med en lidt hård attitude, men originaliteten skulle dog stadig bevares. For at kunne få den rigtige stil frem har Michael sænket Notchbacken 3 hakker bag så den ligger godt lavt på vejene. Michael har dertil monteret sprintstar fælge og samt fjernlygter med et frækt cover der for alvor giver den lille bil lidt attitude. Notchbacken er også født med en god position ekstraudstyr som bl.a. stenslagsbeskytter, håndtagsbeskytter, pop out ruder, wrap a round blinklys både for og bag. Alt udstyret er med til at give bilen det helt rigtige udtryk, hvis i spørger os.    

Perfektionist helt ned til møtrikken

Michael er en mand der kan betegnes som perfektionistisk i hvert fald når der er tale om hans biler. Der bliver ikke gået på kompromis nogle steder. Alt krom på bilen er NOS, alle dele er blevet gået igennem malede, metalliseret og renoveret og motoren har også fået den helt store tur.  

Vi glæder også til at vise jer resten af Michaels garage, Men indtil da må i nyde billederne af hans flotte VW Notchback fra 64. 

Forrige
Forrige

Volkswagen type 2a fra 1968

Næste
Næste

Autobahn lokomtivet